icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Rozenburg, Rotterdam

V&SH Dis realiseert schone Walstroom

Schone energie direct vanaf de landtong naar de kraanschepen van Heerema Marine Contractors. Visser & Smit Hanab Distributie legt in opdracht van de combinatie Rotterdam Shore Power B.V. – een 800mm² kabelverbinding met een spanningsklasse van 25kV t.b.v. de walstroomaansluiting op de Landtong in Rozenburg, Rotterdam. Rotterdam Shore Power B.V. is een samenwerking tussen Eneco en het Havenbedrijf Rotterdam. Deze samenwerking is opgezet om de kraanschepen van Heerema Marine Contractors te voorzien van schone energie. Het doel is het verbeteren van de luchtkwaliteit in Rozenburg en Maassluis en de reductie van CO2 uitstoot. Door het realiseren van de walstroomaansluiting zal niet alleen het geluidsniveau flink verminderen, maar ook de uitstoot van diverse stoffen zoals, fijnstof, CO2, stikstofdioxide en zwaveldioxide flink worden gereduceerd.

Stand van zaken

Gerben van Woerkom, uitvoerder Distributie West; De proefsleuven zijn gegraven en voltooid. De revisie van de proefsleuven - bestaande uit een dwarsprofiel van de ligging van bestaande kabels en leidingen per proefsleuf en de bijbehorende coördinaten - helpen ons in de uitvoering bij het voorkomen van graafschade. Ook wordt er aan de hand van de revisie een definitieve ligging bepaald. Dit gebeurt in goed overleg tussen de engineering en het leidingbureau van de gemeente Rotterdam. Zodra dit akkoord is, ontvangen wij de gestempelde tekeningen en gaan wij 22-juni van start met de aanleg van het +- 5 km kabeltracé 25kV 1x800AL. Inclusief levering & montage van de benodigde verbindingen. Wij zijn trots op dit mooie project waarmee we weer een stap nemen om onze omgeving gezonder en duurzamer te maken!