icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Vlissingen

V&SH Industrie; turnaround Zeeland Refinery

Na ruim een jaar voorbereidingen zijn we eind mei van start gegaan met de turnaround op Zeeland Refinery. Voor dit project werkt Visser & Smit Hanab Industrie samen met de firma Mourik. Vanuit de combinatie Mourik/V&SH zijn wij als hoofdaannemer verantwoordelijk voor block 8 en block 9 op de raffinaderij.

Indrukwekkende workforce ingezet

Onze +/-250 lassers, fitters, monteurs en onderaannemers zijn momenteel begin juni, drie weken aan de slag met de uitvoering van project scope en onderhoudswerkzaamheden. De werkzaamheden bevatten o.a. het uitwisselen van pipe spools, revisie van kleppen, wisselen van bundels, retuben van de fornuizen en nog veel meer. Hierbij hoort ook de gehele coördinatie van onderaannemers voor steigers, torquen, gloeien, isolatie etc.

Complex ingebouwde torens wisselen

De projectscope die het meest in het oog springt is het uitwisselen van twee proces torens. De 306A01 Sour Water Stripper en de 304A01 Gas Absorber. Deze kanjers met een hoogte van meer dan 20m en een gewicht van 30 ton staan in een klein hoekje van de plant tussen een hoop leidingen, vaten en equipment. Het verwijderen van de oude torens en het terugplaatsen van de nieuwe torens is een zeer uitdagende klus die vraagt om een strakke planning en coördinatie van alle betrokken partijen. De eerste toren werd op Pinksterzondag aan het einde van de middag verwijderd en op dinsdagmiddag stonden er alweer twee nieuwe torens te blinken in de zon.

Strak veiligheidsregime in combi met coronamaatregelen

Het uitvoeren van de werkzaamheden op deze turnaround is niet vanzelfsprekend. Acht weken voor aanvang van de uitvoering brak het coronavirus uit in Nederland. Er ontstond hierdoor veel onzekerheid over het al dan niet doorgaan of verplaatsen van het project. Onze klant Zeeland Refinery heeft alle registers open getrokken om te zorgen dat wij naast alle andere veiligheidsvoorschriften en maatregelen ook de Corona voorschriften vanuit RIVM kunnen opvolgen. Daardoor is het mogelijk gemaakt dat wij op een veilige manier en met behoud van de nodige afstand alsnog de werkzaamheden volgens planning konden aanvangen.

Strakke planning, goede inrichting en duidelijke instructie

Aankomen op site gebeurd in 4 shiften van een half uur. Per blok komen de medewerkers naar de site en worden ze op basis van een kleurcode verdeeld over 4 grote lockertenten. Dit om met voldoende afstand de werkkleding aan te kunnen trekken. Een strak werkschema en logistieke planning zorgen ervoor dat er nooit te veel mensen samen op dezelfde plaats terechtkomen waardoor de afstand en de RIVM maatregelen steeds kunnen worden gerespecteerd. Mochten de werkzaamheden vereisen dat 2 of meer medewerkers zich binnen 1,5m van elkaar bevinden, dan zijn daarvoor speciale gelaatsschermen beschikbaar. Petje af voor alle betrokkenen die er aan bijdragen om dit mogelijk te maken.